0,00 лв. 0
Количка

Нямате артикули в количката.

Axkid Movekid - столче за кола обратно на движението

Axkid Movekid е по-малкият брат на Axkid Minikid 4. Преминал е шведския Plus Test и се ползва само обратно на движението. Одобрен е по новия стандарт R129 (i-Size); размерите му са компактни като за столче обратно на движението; осигурява възможност за регулиране на пространството за краката на детето; има изключително висок гръб, позволяващ превозването дори на деца над 7 години.

Axkid Minikid 4 е предназначен за деца:

 • с ръст от 61 до 125 см
 • тегло до 36 кг
 • възраст около 6/9 месеца до 7+ години.

Монитра се с автомобилния колан и допълнителни анкерни колани.

Кое е различно в сравнение с - Minikid 4:

 • анкерните колани, които са част от монтажа не се самонатягат;
 • осигурява само две позиции на наклон;
 • коланите и подглавникът не се движат автоматично при стягане на коланите.

Краш тестове

Единствената функция на столчетата за кола е да предпазят живота и здравето на детето ви в катастрофа. А за да проверите до каква степен детето ви би било защитено при такъв инцидент, трябва да можете да проследите какви краш тестове е преминало столчето и как се е справило в тях.

Сертифициране

Axkid Movekid е одобрен по най-новия регламент R129. Това е задължително тестване, ако искате да можете да продавате столче за кола в Европа, и има за цел да провери само базово ниво на безопасност.

Plus Test

Plus Test се извършва в Шведския национален изследователски институт по пътищата и транспорта - VTI. Това е един от най-тежките краш тестове в света. Само някои столчета обратно на движението са способни да го преминат. Досега нито едно столче по посока на движението не е издържало успешно Плюс теста.

Това, което отличава шведския Плюс тест от нормалния регулаторен тест за челен удар, са силата на удара и ограничението за силите, генерирани във врата на манекена. Скоростта е по-висока, а спирачният път - много по-къс, което води до много по-тежка катастрофа.

Плюс тестът е доброволен тест, гарантиращ по-висока безопасност. Axkid Movekid е преминал този тест, което гарантира, че Вашето дете няма да бъде изложено на животозастрашаващи сили във врата в случай на челна катастрофа.

Екстри

Axkid Movekid е столче в по-ниския ценови клас и няма много доппълнителни екстри. Ето какво предлага:

 • Допълнителна странична защита (ASIP)
 • Идва с подложка за бебета и малки деца (61-105 см), която се отстранява, когато пораснат.
 • Столчето се монтира бързо благодарение на подобрените водачи за автомобилния колан.
 • Axkid Movekid е сред най-компактните столчета обратно на движението може да се побере добре и в по-малки автомобили.
 • Подглавникът се регулира в 13 различни позиции.
 • Ъгълът на столчето се регулира само в две позиции с помощта на специално краче под предната му част. Самият наклон се променя при монтажа и не може да бъде променян в движение.
 • Пространството за краката на детето може да се регулира според неговите нужди и размерите на автомобила. За малките деца не е необходимо място за краката и Movekid може да се монтира плътно прибран към облегалката. За да осигурите повече място за краката за по-големи деца, трябва да монтирате столчето по-напред върху седалката на автомобила.
 • Movekid има просторни вътрешни размери, а външната ширина е само 44 см, което е много полезно, когато поставяте две или повече столчета едно до друго или искате да увеличите максимално пространството за възрастни.
 • Протекторите на коланите са гумирани от долната страна. Това спомага коланите да седят на мястото си на раменете и да не се хлъзгат по дрехите.

Купи с кауза от Деца на борда

Помагаме на родителите

При нас получавате единствено съвети за максимална безопасност, защото детето ви не заслужава нищо по-малко

Осигуряваме сигурност

Винаги бихме ви предложили само онези столчета, в които бихме возили собствените си деца

Подкрепяте каузата

Когато купувате от нас, подпомагате усилията ни за нулева детска смъртност на пътя в България
All rights reserved © 2024 Деца на борда | Create & Design by ND SOFT