0,00 лв. 0
Количка

Нямате артикули в количката.

Возенето с дебели дрехи в колата е опасно

Когато времето навън е студено, всички родители искат децата им да са добре облечени. Повечето зимни якета имат пълнеж, който да затопля детето. Той създава дебел „въздушен буфер“ между тялото на детето и студения въздух навън. Когато поставите детето си в столчето за кола с такова яке обаче, това може да ви попречи да поставите и затегнете коланите правилно.

Защо трябва да избягвате комбинацията от дебели дрехи и колани?

Носенето на дебели дрехи като зимни якета и космонавти в столчето за кола, ще попречи на коланите да предпазят детето ефективно в случай на инцидент. Когато поставите детето си в столчето, облечено със зимното яке, е просто невъзможно да затегнете достатъчно добре коланите. Дори ако коланът изглежда плътно затегнат, той няма да бъде ефективен при катастрофа.

В пълнежа на зимните якета има много въздух и при катастрофата той ще бъде компресиран, което означава, че коланът няма да бъде толкова стегнат, колкото изглежда. Носенето на зимни дрехи в столчето за кола също така улеснява деца да се измъкнат от колана, тъй като между ремъците и гърдите им остава достатъчно място, за да успеят да промушат ръцете си.

Какво да правим, за да пътува детето на топло и в безопасност?

Помагаме на родителите

При нас получавате единствено съвети за максимална безопасност, защото детето ви не заслужава нищо по-малко

Осигуряваме сигурност

Винаги бихме ви предложили само онези столчета, в които бихме возили собствените си деца

Подкрепяте каузата

Когато купувате от нас, подпомагате усилията ни за нулева детска смъртност на пътя в България
All rights reserved © 2024 Деца на борда | Create & Design by ND SOFT