0,00 лв. 0
Количка

Нямате артикули в количката.

Axkid Minikid 4 – столче за кола обратно на движението

Акскид Миникид 4 е подобрена версия на популярния Миникид 2. Преминал е шведския Plus Test и се ползва само обратно на движението:

 • oдобрен от 61 см по новия стандарт R129 (i-Size);
 • подглавникът се регулира автоматично на правилната височина;
 • сравнително компактен размер;
 • възможност за регулиране на пространството за краката на детето;
 • допълнителна странична защита (ASIP)
 • изключително висок гръб, позволяващ превозването дори на деца над 7 години.

Axkid Minikid 4 е предназначен за деца:

 • с ръст от 61 до 125 см
 • с тегло до 36 кг
 • на възраст около 6 месеца до 7 години.

Монитра се с автомобилния колан, плюс допълнителни самонатягащи се анкерни колани. Подобренията в сравнение с предходната версия - Minikid 3 са:

 • преработен и по-широк подглавник;
 • подвижна комфортна подложка за гърба;
 • бебешка подложка с мемори пяна и мрежеста материя, за да осигури по-добра опора и вентилация за най-малките;
 • нов и по-мек текстил.
Axkid Minikid 4 - столче за кола обратно на движението

КРАШ ТЕСТОВЕ

Единствената функция на столчетата за кола е да предпазят живота и здравето на детето ви в катастрофа. Именно затова е най-важно първо да говорим за безопасността. 

Сертифициране

Axkid Minikid 4 е одобрен по най-новия регламент R129. Това е задължително тестване, ако искате да можете да продавате столче за кола в Европа, и има за цел да провери само базово ниво на безопасност.

Plus Test

Plus Test се извършва в Шведския национален изследователски институт по пътищата и транспорта - VTI. Това е един от най-тежките краш тестове в света. Само някои столчета обратно на движението са способни да го преминат. Досега нито едно столче по посока на движението не е издържало успешно Плюс теста.

Това, което отличава шведския Плюс тест от нормалния регулаторен тест за челен удар, са силата на удара и ограничението за силите, генерирани във врата на манекена. Скоростта е по-висока, а спирачният път - много по-къс, което води до много по-тежка катастрофа.

Плюс тестът е доброволен тест, гарантиращ по-висока безопасност. Axkid Minikid 4 е преминал този тест, което гарантира, че Вашето дете няма да бъде изложено на животозастрашаващи сили във врата в случай на челна катастрофа.

Допълнително тестване с добавени тежести

Според статистиката, средната височина за 7-годишно момче в Швеция е 125 см, а средното тегло е около 23 кг. Axkid обаче искат в Minikid 4 да могат да се превозват и по-едри деца и искат одобрение до 36 кг.

Предвид че регламентът R129 не изисква тестване на столчето до неговото ограничение на теглото, а се фокусира само върху диапазона на височината, Minikid 4 е тестван с манекен Q6 (представляващ 6-годишно дете с тегло 23 кг.). За да надхвърлят минималните изисквания обаче, Axkid разширяват тестването, като добавят допълнително тегло. Поставят на манекена жилетка с повече тежести, за да се увеличат теглото му до 36 кг. След това се извършва тест за удар, съгласно процедурата за сертифициране, след който става ясно, че с допълнителната тежест резултатите все още са в допустимите граници.

Ефективността и безопасността на Axkid Minikid 4 са проверени и с Q10 манекен, представляващ средно 10-годишно дете с тегло 36 кг. И при този тест резултатите остават в допустимите граници, което потвърждава, че деца с ръст до 125 см без съмнение могат да останат обърнати назад за по-дълго време.

ADAC - независими потребителски тестове

През 2022 г. предшественикът на Миникид 4 – Миникид 3, е избран да бъде включен в теста на ADAC и сигурността, която осигурява, е оценена отлично - резултат за сигурност 1.5. Ето и основните заключения:

• Много нисък риск от нараняване при челен удар
• Много нисък риск от нараняване при страничен удар
• Добро насочване на колана

ЕКСТРИ

Подглавникът е напълно преработен в сравнение с Minikid 3. Главата на детето вече не се избутва напред, тъй като подглавникът е с много по-разтворена форма.

Височината на подглавника се регулира автоматично на правилната позиция, когато затегнете коланите на детето. За целта е наобходимо винаги, когато изваждате детето от столчето, да разхлабвате максимално коланите. Това придвижва подглавника в най-високата му позиция. Когато детето седне в столчето си, слагате коланите, закопчавате ги и ги затягате, с което и подглавникът слиза автоматично надолу и спира на нивото на раменете, според моментната височина на детето.

Има възможност и за ръчно регулиране в 14 позиции с помощта на заключващ межанизъм в горната част на облегалката.

Протекторите на коланите са гумирани от долната страна. Това спомага коланите да седят на мястото си на раменете и да не се хлъзгат по дрехите.

Ъгълът за наклон се регулира в четири различни позиции чрез регулираща крак под предната част на столчето. Недостатък е, че този наклон се определя при монтажа на столчето в колата и не можете да го променяте след инсталация.

Пространството за краката на детето се регулира според нуждите на детето ви и пространството в колата. За малките деца не е необходимо място за краката и Minikid 4 може да се монтира плътно до облегалката на седалката, което го прави много компактен. Ако колата ви позволява, можете да монтирате столчето по-напред и да осигурите осигурите допълнителни 30 см пространство за краката на голямото ви дете, ако е необходимо.

Гледайте нашето видео представяне на Axkid Minikid 4 и демонстрация на монтаж в колата:

Купи с кауза от Деца на борда

Помагаме на родителите

При нас получавате единствено съвети за максимална безопасност, защото детето ви не заслужава нищо по-малко

Осигуряваме сигурност

Винаги бихме ви предложили само онези столчета, в които бихме возили собствените си деца

Подкрепяте каузата

Когато купувате от нас, подпомагате усилията ни за нулева детска смъртност на пътя в България
All rights reserved © 2024 Деца на борда | Create & Design by ND SOFT