0,00 лв. 0
Количка

Нямате артикули в количката.

Участие в Кръгла маса "Ключови показатели за БДП. Резултати и предизвикателства"

https://kidsonboard.bg/uchastie-v-kragla-masa-kljuchovi-pokazateli/
Участие в кръгла маса „Ключови показатели за БДП. Резултати и предизвикателства.“

На 30.05.2023 участвахме в Кръгла маса „Ключови показатели за безопасност на движението по пътищата. Резултати и предизвикателства“, организирана от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Според измерването на Агенцията, 40% от децата извън населените места у нас се превозват необезопасени, а при 60% от тези, които са обезопасени по някакъв начин, това е направено грешно. Сметките показват, че едва 16% от децата ни са правилно обезопасени, докато пътуват!

Оказва се, че на практика българските родители не полагат никакви усилия да осигурят безопасността на децата си по време на път.

Ние имахме възможността да споделим наученото от учебното ни посещение в Норвегия и да дадем предложения за промяна на тази тенденция:

1️⃣ засилване на контрола и увеличаване на санкциите, като е необходимо те да се налагат незабавно и неизбежно. В Норвегия глобата за необезопасяване на възрастен е в размер на около 130 евро, докато за необезопасено дете е двойно по-голяма - 280 евро + 2 контролни точки/ от общо 8);
2️⃣ сериозна промяна на учебната програма и драстично увеличаване на задължителните часове от детската градина до 12 клас на тема безопасност на движението по пътищата. Темата за пътната безопасност е от жизнена важност и трябва да залегне сериозно в учебната програма още от детската градина. В Норвегия децата се обучават по темата от най-ранна възраст, като за целта има създадени различни материали и дейности, съобразени със съответната възраст. Учителите минават специални обучения, за да могат да водят тези часове.;
3️⃣ пропаганда на тема безопасност на движението по пътищата. Става дума за целенасочено информационно наводнение на тема безопасност на движението по пътищата, сериозна работа с медиите и комуникиране на темата чрез всички възможни канали, за достигане до максимално широк кръг от хора (включително деца).

Най-лесно е да постигнем промяна през децата и затова трябва да съсредоточим голяма част от усилията си върху тях. За да имаме и те, и ние по-нормално бъдеще.

Помагаме на родителите

При нас получавате единствено съвети за максимална безопасност, защото детето ви не заслужава нищо по-малко

Осигуряваме сигурност

Винаги бихме ви предложили само онези столчета, в които бихме возили собствените си деца

Подкрепяте каузата

Когато купувате от нас, подпомагате усилията ни за нулева детска смъртност на пътя в България
All rights reserved © 2024 Деца на борда | Create & Design by ND SOFT