0,00 лв. 0
Количка

Нямате артикули в количката.

Столче обратно на движението или бустер с облегалка

Автоматичен консултант - столче обратно на движението
Автоматичен консултант - бустер с облегалка
Ползването на столче за кола е задължително до 12-годишна възраст или 150 см височина.
За децата най-безопасно е да пътуват обратно на движението, до поне 4-годишна възраст и 105 см височина, а за предпочитане и по-дълго. Към момента това е възможно до 125 см и 36 кг., което е около 7-годишна възраст.
 
Предвид, че за нас безопасността е на първо място, разгледайте първо тези 8 столчета, които най-често препоръчваме, тъй като се ползват само обратно на движението и са преминали успешно шведския Plus Test - най-тежкият краш тест на столчета.
 
Въпреки че е пет пъти по-безопасно децата да сe возят назад, след определен момент от развитието им има възможност да седят и в бустер с облегалка, който се ползва по посока на движението. При бустерите децата се обезопасяват с автомобилния колан. Затова е важно да следите за неговото правилното позициониране.

Проверете дали детето ви е достатъчно зряло, за да се вози в бустерно столче:
  • Детето трябва да е над 4 години и 105 см;
  • Детето трябва да разбира, че не бива да се навежда настрани и напред, да не си играе с колана и да не се изхлузва от него
  • Автомобилният колан трябва да минава през ниската част на ханша - надолу към бедрата, през средата на гръдния кош и по средата между врата и рамото;
  • Когато детето е облегнато назад в столчето, краката му трябва да са сгънати в коленете, така че да се получи естествена седнала позиция.

Колкото по-дълго задържите детето си в столче обратно на движението, толкова по-дълго му осигурявате възможно най-голяма безопасност.

Автоматичен консултант

Kакъв тип столче за кола е най-подходящ за Вашето дете. Попълни и разбери:

Този автоматичен консултант за избор на столче за кола е направен от Деца на борда/ Kids on Board с помощта на Krasimir Markov - Staff Engineer @VMware

Помагаме на родителите

При нас получавате единствено съвети за максимална безопасност, защото детето ви не заслужава нищо по-малко

Осигуряваме сигурност

Винаги бихме ви предложили само онези столчета, в които бихме возили собствените си деца

Подкрепяте каузата

Когато купувате от нас, подпомагате усилията ни за нулева детска смъртност на пътя в България
All rights reserved © 2024 Деца на борда | Create & Design by ND SOFT